Vetëm 1 banane në ditë : Ideale për personat që vuajnë nga kjo sëmundje

Bananet janë një nga frutat më të shëndetshme. Ato janë të pasura me fibra, vitamina dhe minerale esenciale për trupin.

Ja përfitimet që do të merrni nëse konsumoni 1 banane në ditë:

Ndihmojnë në tretje: bananja është e pasur me fibra dietike, ajo është efektive në luftimin e dispepsisë, kapsllëkut dhe rregullon lëvizjen e zorrëve.

Kontrollon nivelin e sheqerit në gjak: bananja nëse konsumohet në sasi të moderuar është e këshillueshme edhe për diabetikët sepse mban nën kontroll nivelin e sheqerit në gjak.

Ndalon mangësinë e kalciumit: bananet ndihmojnë kundër humbjes së kalciumit në trup. Ato përmirësojnë thithjen e mineraleve nga kockat dhe dhëmbët duke i bërë ato më të forta.

Rrit energjinë: bananet janë të pasura me fruktozë, kështu që ato rrisin nivelin e energjisë.

Parandalon kancerin e veshkave: me qënë se bananet nxisnin absorbimin e kalciumit në trup, ato parandalojnë formimin e gurëve në veshka, parandalojnë sëmundjet dhe k ancerin e veshkave.

Lufton aneminë: bananet janë të pasura dhe me hekur, ato përmirësojnë cilësinë e gjakut dhe luftojnë aneminë.

Mbron nga sulmi në zemër: për shkak të përmbajtjes së lartë të kaliumit dhe përmbajtjes së ulët të natriumit, bananet zvogëlojnë rrezikun e sulmit në zemër.

Luftojë depresionin: bananet kanë nivele të larta të triptofanit, i cili shëndërrohet në serotoninë në trup. Serotonina është një neurotransmetues që kontrollon funksionin e trurit.

Ul inflamacionin: bananet janë të pasura me vitaminë B6 , kjo vitaminë redukton inflamacionin.

Stimulon prodhimin e qelizave të bardha të gjakut dhe përmirëson shëndetin nervor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.